اخبار قرآنی( نیاز تشکیل بانک اطلاعاتی آیات قرآن )

تشکیل بانک اطلاعاتی آیات قرآن نیاز ضروری پژوهش‌های قرآنی است

مشاور عالی شهردار تهران تشکیل مرکزی برای جمع‌آوری و ثبت اطلاعات مربوط به آیه‌های قرآن را از صدر اسلام تاکنون، خواستار شد و این امر را نیاز ضروری پژوهش‌های قرآنی دانست.

محمدهادی موذن - مشاور عالی شهردار تهران

«محمدهادی موذن» مشاور عالی شهردار تهران، با بیان این مطلب، گفت: باید مرکزی با حضور دلسوختگان و دلسوزان و کسانی که بفهمند قرآن چه‌قدر برای امروز و فردای ما اهمیت دارد، تشکیل شود در این صورت شاید بتوان مقداری قرآن را از مهجوریت خارج کرد البته قرآن به این سادگی از مهجوریت خارج نمی‌شود چون اغلب ما انسان‌ها به قول قرآن«بل توثرون الحیوة الدنیا» هستیم در صورتی که نگاه قرآن این است که انسان بیشتر باید در امتداد ازل پیش برود.

موذن تصریح کرد: ما هنوز پرونده آیات قرآنی را نداریم، با این که با همکاری خبرگزاری قرآنی (سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان ایران) یک دانشنامه اینترنتی راه‌اندازی شد اما باید به سمتی حرکت کنیم که برای هر آیه قرآن، یک پرونده داشته باشیم تا در اختیار فرهیختگان و محققان قرار گیرد که البته نیازمند حمایت دولتی و نیکوکاران است.

ما هنوز پرونده آیات قرآنی را نداریم، با این که با همکاری خبرگزاری قرآنی (سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشجویان ایران) یک دانشنامه اینترنتی راه‌اندازی شد اما باید به سمتی حرکت کنیم که برای هر آیه قرآن، یک پرونده داشته باشیم تا در اختیار فرهیختگان و محققان قرار گیرد که البته نیازمند حمایت دولتی و نیکوکاران است.

قرآن؛ دوای دردهای بشر

موذن با توجه به برگزاری پنجمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه در این‌باره گفت: یکی از راه‌هایی که امروزه توجه به مسئله قرآن را جدی‌تر می‌کند، مسئله زنان است چون یکی از مسائلی که دنیا روی آن تبلیغ می‌کند توجه به حقوق زن است به همین دلیل اگر زنان ما وارد این عرصه شوند و معارف قرآنی را به جهان ارایه دهند دو کار انجام داده‌ا‌ند، یکی این که کمک کرده‌اند تا قرآن از مهجوریت خارج شود و یکی هم کمک به خارج‌شدن حقوق زن از مهجوریت می‌کنند.

موذن اظهار کرد: وقتی بانوان به قرآن مراجعه می‌کنند ابعاد جدیدی برایشان گشوده می‌شود و درمی‌یابند آن کسی که هندسه وجود عالم و زن را ریخته است، بهترین و آشناترین کس به وجود زن است، بنابراین از قرآن می‌توانند داروی دردهای بشر را پیدا کنند.

وی افزود: امروز بشر دچار بیماری‌های گوناگونی مانند اومانیسم، لیبرالسیم و سکولاریسم شده، امروز داروی آن دردها در قرآن است و زنان با مراجعه به قرآن می‌توانند این دارو را استخراج کنند و در اختیار زنان مسلمان و سپس زنان پیرو ادیان وحیانی و همه زنان عالم قرار دهند.

استعداد انسان‌ها در سختی‌ها شکوفا می‌شود

قائم مقام شورای عالی قرآن شهرداری تهران با اشاره به ملاک‌هایی که می‌تواند برای انتخاب تقدیرشوندگان مورد توجه باشد، تصریح کرد: نباید با نگاه دست پایین، افراد را انتخاب کنیم، باید با نگاه علمی و سخت‌گیرانه بهترین‌ها را انتخاب کنیم تا افراد افق‌های بالاتری را تجربه کنند به طور مثال اگر بگوییم بانوان ابتدای کارشان است و سهل بگیریم اشتباه است، نباید توقع خودمان را پایین بیاوریم چرا که سخت‌گیری‌های علمی باعث می‌شود افراد ظرفیت‌های بالاتری را آزاد کنند و به طور قطع برکات این سخت‌گیری در سال‌های آینده کاملا مشهود می‌شود.

وی افزود: به طور مثال خانم مجتهده امین با تحمل چه سختی‌هایی در عین خانه‌داری و در شرایطی که نه نرم‌افزاری بوده، نه معلمی و نه امکاناتی، توانست به یک مجتهد تبدیل شود اما حالا که همه این امکانات فراهم است چرا کوتاهی کنیم و سخت‌گیری نداشته باشیم.

محمدهادی موذن تصریح کرد: باید کاری کرد که ظرفیت‌های افراد آزاد شود، به گفته قرآن کریم انسان‌ها در سختی(کبد) آفریده شده‌اند، سختی‌ها انسان را رشد می‌دهد و جوهر آنان در سختی‌ها و مشکلات شناخته می‌شود بنابراین معیارها باید سخت‌گیرانه باشد تا افراد ببالند و بالا بروند.

برپایی هرگونه همایش و جلسه، ایجاد فضا برای افزایش انگیزه در افراد است تا با یکدیگر رقابت کنند چرا که در فضای رقابتی استعدادهای افراد کشف می‌شود، این گونه همایش‌ها به ویژه که بعد بین‌المللی هم دارد سبب می‌شود تا افراد از پیله خودشان در بیایند و شناخت بیشتری از دنیای اطراف‌شان داشته باشند.

لزوم توجه بیش‌تر به حوزه معارف و مفاهیم قرآن

قائم مقام شورای عالی قرآن شهرداری تهران درباره تأثیر و نقش همایش در رشد و ارتقاء فعالیت‌های قرآنی بانوان اظهار کرد: برپایی هرگونه همایش و جلسه، ایجاد فضا برای افزایش انگیزه در افراد است تا با یکدیگر رقابت کنند چرا که در فضای رقابتی استعدادهای افراد کشف می‌شود، این گونه همایش‌ها به ویژه که بعد بین‌المللی هم دارد سبب می‌شود تا افراد از پیله خودشان در بیایند و شناخت بیشتری از دنیای اطراف‌شان داشته باشند.

وی افزود: این گونه همایش‌ها باعث تعامل میان زنان قرآن‌پژوه ایرانی و خارجی و باعث هم‌افزایی انرژی و امکانات آنان و پیمودن ره صد ساله در یک شب می‌شود البته به شرط این‌که تشریفاتی نباشد.

وی با بیان این‌که فعالیت‌های قرآنی بانوان در حوزه معارف و مفاهیم قرآنی ضعیف است، تصریح کرد: حوزه معارفی نیاز بشر امروز است چون هم به درد این دنیا و هم به درد آن دنیا می‌خورد، در حوزه هنر کارهای خوبی صورت گرفته اما در حوزه معارفی، تفیسر و مفاهیم حداقل بنده کارهای برجسته ندیده‌ام که انتظار می‌رود با توجه به این که بانوان روح لطیفی دارند و فعالیت‌شان براساس قلبشان است و قلب بهتر از مغر کار می‌‌کند جنبه‌های معارفی قرآن را کشف کنند البته به طور قطع کسی فعالیت‌های هنری را هم رد نمی‌کند.

وی در پاسخ به این سئوال که چه راه‌کارهایی برای الگو کردن بانوان قرآن‌پژوه در جامعه وجود دارد تأکید کرد: دردی که در جامعه ما هست این است که یک مرکز جامع برای سیاست‌گذاری و راهبری‌ فعالیت‌های قرآنی نداریم البته شورای عالی قرآن و دارالقران و ... داریم اما همه به صورت جزیره‌ای کار می‌کنند یک مرکز هوشمند، راهبرانه و با نگاه راهبردی متأسفانه هنوز در کشور تأسیس نشده به طور طبیعی در بخش بانوان هم این ضعف وجود دارد باید مرکزی تأسیس شود که با نگاه غیر کارپردازنه و آینده‌نگرانه کار کنند.

باید کاری کنیم که کسی که به معارف قرآن می‌پردازد در همه جا اول باشد پیامبر (ص) وقتی می‌خواستند پستی به کسی بدهند می‌دیدند چه کسی از همه حافظ‌تر است و بیشتر از قرآن بهره‌برده است

لزوم ایجاد مرکز جامع قرآنی در کشور

مشاور عالی شهردار تهران گفت: به طور مثال فرهنگستان قرآن داریم البته همه فرهنگستان‌های ما ضعیف هستند اما فرهنگستان قرآن از بقیه ضعیف‌تر است ما باید نگاه کاربردی در جامعه و نگاه تئوریک و نظری در بخش علوم بنیادین قرآنی برای توسعه معارف قرآنی داشته باشیم، البته تقریباً حمایتی هم از اهل قرآن صورت نمی‌گیرد درست است که همه می‌گوییم می‌خواهیم کمک کنیم و ... اما همه در حد تعارف و سطحی و ظاهری است.

وی افزود: باید کاری کنیم که کسی که به معارف قرآن می‌پردازد در همه جا اول باشد؛ پیامبر (ص) وقتی می‌خواستند پستی به کسی بدهند می‌دیدند چه کسی از همه حافظ‌تر است و بیشتر از قرآن بهره‌برده است، امروز آیا واقعاً این گونه‌ای است؟ پیامبر(ص) فرمودند: حافظان قرآن اشراف امت من هستند آیا واقعاً الان، اشراف است؟ الان بسیاری از حافظان قرآن را داریم که غریب هستند و کسی به آنان امکانات نمی‌دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد